Zoeken
Search

Eiland/Open

Open voor nieuwe ideeën, voor troost, voor lieve gasten en voor creativiteit. Je kunt het vrijstaande element gebruiken als kookeiland, babbeleiland of ontmoetingsplek. Hoe dan ook: samen zorgen we ervoor dat uw keuken een droomeiland wordt. En als uw eilandgids laten we u de meest aantrekkelijke oplossingen zien.

We bestaan 15 keer in NRW

Bezoek onze keukenstudio's!

Keuken betekent
samenkomen

Laten we samenkomen voor een consultatie.

Keukeneilanden - plan het individuele middelpunt van uw droomkeuken

Moderne architectuur wordt vaak gepland met grote, open en uitnodigend lichtdoorstroomde kamers die een soepele overgang mogelijk maken tussen afzonderlijke woonruimten zoals de woonkamer en de keuken. Tegelijkertijd hebben grote ruimtes zonder scheidingswanden tal van nieuwe, spannende perspectieven geopend voor de keukenplanning. Het kookeiland is daar een resultaat van.

Minimale werkafstanden, maximale bewegingsvrijheid - keukens met kookeiland

A Centrum voor koken en afwassendie tegelijkertijd de steeds belangrijkere rol weerspiegelt die de Keuken als communicatiecentrum doet recht aan de keuken: Het kookeiland creëert een verbinding tussen de keuken en de leefruimte, is een ontmoetingspunt voor het gezin of gasten, biedt extra bruikbare ruimte in de keuken en verkort de afstanden bij het koken. Aangezien de kok aan een kookeiland tegenover zijn gezin of gasten staat, kan iedereen deelnemen aan het kookproces. Als comfortabele zitplaatsen in het kookeiland worden geïntegreerd, kunnen zelfs verschillende dagelijkse taken samen worden beleefd.

Eilandkeukens voor designliefhebbers

Een keuken met een vrijstaand kookeiland biedt bij de planning tal van esthetische en functionele extra’s. Een ingetrokken plint, bijvoorbeeld, kan een kookeiland een zwevend uiterlijk geven dat een absoluut designhoogtepunt wordt, vooral in combinatie met doordacht geplaatste LED-verlichting. Bovendien kunnen kookeilanden met verschillende keukenvormen zoals keukenblokken, L- en U-keukens worden gecombineerd tot indrukwekkende ensembles, zoals een ongewone T-keuken met een schiereiland, waarbij u zeker nooit opbergruimteproblemen zult hebben of zult klagen over te weinig werkoppervlak. Daarom dragen eilandkeukens altijd een zweem van opwindende exclusiviteit en een vleugje ongewoonheid in zich, die met stijl gepland en geënsceneerd moeten worden. Modern industrieel design en ongewone kleurstellingen zoals matte lakfronten in goudgeel of waterblauw en hoogglansfronten in cappucino of cubaniet zijn hiervoor net zo geschikt als werkbladen in massief hout of keramiek, achterwandbetimmeringen en contrasterende greeplijsten. U beslist hoe creatief u uw nieuwe keuken wilt ontwerpen. Alleen uw persoonlijke smaak en individuele eisen zijn doorslaggevend.

Keukeneiland en goot ventilator - een speciale relatie

Door de populariteit van het kookeiland heeft ook de gootventilator zijn plaats op de markt veroverd. De krachtige afzuigsystemen zorgen ervoor dat er geen geurtjes in de woonruimte ontstaan en hebben de ingewikkelde afzuigkappen die aan het plafond hangen overbodig gemaakt. Direct ingebouwd in de kookplaat, zijn kookplaatafzuigingen de ideale oplossing om de perfecte sfeer te scheppen voor kookeilanden, aangezien ze een onbelemmerd gezichtsveld creëren in de leefruimte.

Top elektrische toestellen voor aangepaste keukeneilanden

De naadloze symbiose van design en geavanceerde technologie is altijd al een kenmerk van Alma keukens geweest. Bij het ontwerpen van onze moderne keukens vertrouwen wij daarom uitsluitend op innovatieve, energiezuinige elektrische apparaten van gerenommeerde fabrikanten als AEG, Bora en NEFF. Zo garanderen wij de hoogste kwaliteit, of u nu een koel-vriescombinatie met een lange levensduur, een zuinige vaatwasser of een moderne inductiekookplaat nodig hebt.

Uw keukeneiland van Alma Keukens

Maak een afspraak voor een persoonlijk advies in een van onze keukenstudio’s of blader online door onze actuele keukencatalogus en ontdek de adembenemende mogelijkheden van individuele keukenplanning die alleen een keukenfabrikant kan bieden. Kom naar Alma Keukens. Wij plannen uw droomeiland voor u.