U-Vorm

Omgeven door de keuken en aan drie kanten ruimte voor jouw wensen, ideeën en uren samen. De U-vorm staat garant voor korte afstanden, veel opbergruimte en nog meer plezier bij het hakken, sissen, koken en leven.

We bestaan 15 keer in NRW

Bezoek onze keukenstudio's!

Keuken betekent
samenkomen

Laten we samenkomen voor een consultatie.

U-keukens - Moderne accenten voor grote ruimtes

Heb je een grote keukenruimte? Of een zeer grote leefruimte met een eetkeuken? Perfecte omstandigheden voor een moderne droomkeuken in U-vorm!

Zoals de term al doet vermoeden, is een U-vormige keuken een keuken met drie zijden en een bijzonder groot werkoppervlak. De moderne keukens met veel extra bergruimte zijn bijzonder geschikt voor grote huishoudens. Als u graag vaak kookt voor veel familieleden en talrijke gasten en alle benodigdheden in de keuken wilt bewaren, is een U-vormige keuken een bijzonder goede keuze.

Een U-vormige keuken kan soms zo ruim zijn dat er – naast alle denkbare elektrische apparaten – zelfs schoonmaakgerei, koelkast- en diepvriesoppervlakken en dranken comfortabel in passen. Een goede keukenplanning maakt zelfs de opslagruimte in de kelder overbodig.

Individuele U-keukens van Alma: keukenideeën op maat!

Korte afstanden, veel bergruimte, grote werk- en opbergruimtes – een keuken in een U-vorm maakt dit allemaal mogelijk. Een aanrecht om op te zitten, een keukenpoot met een kookplaat, opbergkasten die uitstapjes naar de kelder of voorraadkast vermijden: de U-keuken combineert vele praktische doeleinden en kan aan talloze kookbehoeften worden aangepast. Of u nu kiest voor een lang keukenblok met twee kortere poten of zelfs twee poten van verschillende lengte en een korter tussenstuk, is helemaal uw persoonlijke smaak. Of ze nu met alle zijden tegen één wand staan of met een toonbank als praktische ruimteverdeler fungeren, hoogwaardige U-vormige keukens slaan gewoon altijd een goed figuur.

Oplossingen voor elke ruimte: U-vormige keukens

Een bepaalde minimumoppervlakte en een overeenkomstige indeling van de ruimte worden over het algemeen aanbevolen als u een inbouwkeuken in een U-vorm wilt laten plannen. Maar zelfs een kamer met een oppervlakte van 5 m² of meer kan ruim voldoende zijn voor een U-keuken. Er zijn natuurlijk geen bovengrenzen. Met elke vierkante meter meer, nemen ook de planningsmogelijkheden voor een u-vormige keuken toe. Een nisachterwand van op maat bedrukt glas, een apothekershighboard of een trogventilator die de afgevoerde lucht tijdens het koken rechtstreeks in de kookplaat zuigt – de vormgevingsmogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Ruimtebesparende hoekonderkasten, bovenkasten en brede uittrekelementen en laden garanderen niet alleen dat er altijd voldoende ruimte is voor kookgerei en keukenaccessoires, maar ook dat elke hoek van de keuken efficiënt kan worden gebruikt en toegankelijk blijft.

Als de opbergruimte nog steeds niet voldoende is voor uw behoeften, kan een U-keuken gemakkelijk in een G-keuken worden veranderd met een extra poot bij de planning.

Volledig ingerichte keukens in U-vorm: Met elektrische apparaten van merkfabrikanten

Een ruime U-vormige keuken biedt vele mogelijkheden voor speciale elektrische apparatuur. Bij de planning van uw nieuwe keuken bij Alma heeft u altijd de keuze of u de voorkeur geeft aan een volledig uitgeruste complete keuken met reeds geïnstalleerde elektrische apparatuur van merkfabrikanten als Siemens, AEG of Miele, of dat u uw eigen elektrische apparatuur uit uw oude keuken wilt overnemen. Als u kiest voor een volledig uitgeruste keuken, zijn het fornuis en de oven natuurlijk inbegrepen, evenals een afzuigkap, een koel-vriescombinatie en een afwasmachine. Maar hoe zit het met een ingebouwd koffiezetapparaat, een warmhoudlade, een magnetron of een stoomoven? De kamer maakt het mogelijk!

Combinaties, materialen en ontwerpen: grenzeloos en tijdloos

U-keukens kunnen in talrijke stijlen worden gepland. Tijdloos moderne en klassieke stijlen zijn bijzonder populair, maar keukens in landelijke stijl kunnen ook gemakkelijk als U-vormige keukens worden uitgevoerd. Er zijn (bijna) geen grenzen aan de verschillende materialen. Een werkblad in graniet, keramiek, kunststeen of in een gecoat, bestendig en onderhoudsvriendelijk materiaal, desgewenst zelfs in combinatie, is op elk moment mogelijk. Spannende kleurcontrasten van minimalisme in matte lak tot kleurenspel en verlichte planken, de keukenplanners van Alma Küchen vervullen al uw keukenwensen.

Voordelen van Alma U keukens

  • Ruimtewonder met een enorme hoeveelheid werkoppervlak en opbergruimte
  • Een breed scala aan vorm- en ontwerpmogelijkheden: Kookeilanden met geïntegreerde eethoek, spannende decors, soft close mechanisme en nog veel meer.
  • Korte loop- en werkafstanden betekenen dat alles wat belangrijk is binnen handbereik is – van elektrische apparaten zoals koffiezetapparaten en ovens tot voorraden en schoonmaakmiddelen.
  • Hoogwaardige, energiezuinige elektrische apparaten van Duitse merkfabrikanten voor langdurig kookplezier

U-keukens met aanrechten - centrale punten voor het gezinsleven

Of het nu met gasten, vrienden of het hele gezin is, de U-vormige keukens van Alma zijn centrale communicatie-hotspots en populaire centra van het dagelijkse gezinsleven. Er is veel ruimte, de afstanden naar de koelkast zijn kort en er is zitruimte aan het aanrecht om te schilderen, te knutselen en huiswerk te maken terwijl het eten in de keuken wordt bereid.

Nog niet de juiste keuken gevonden? Bij Alma Keukens vinden we gegarandeerd de juiste oplossing voor elke wens. Blader naast ons online aanbod ook eens door onze actuele keukencatalogus en laat u inspireren. Wij plannen in overleg met u tijdens een individueel keukenadvies in een van onze keukenstudio’s in NRW en zorgen ervoor dat u uw persoonlijke droomkeuken krijgt!